ازدواج؛ یک رابطه ماندگار
زمانی که یک زن و مرد پیمان زناشویی میبندند، متعهد میشوند که تمام عمر با یکدیگر باشند. در هنگام سختی، آسانی، بیماری و سلامت و…. اما همیشه اینطور نیست و حتی گاهی پس از مدتی کوتاه، رابطهی میان آنها رفتهرفته سرد میشود و در نهایت به جدایی میانجامد.
سوالی که در ذهن اکثریت اعضای جامعه هست این است که چرا بعضی زوجها تا آخر عمر با یکدیگر میمانند و بعضی دیگر از یکدیگر جدا میشوند؟ نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که در نتیجه تلاش زن و مرد است که رابطهی زناشویی حفظ خواهد شد. بنابراین در این مقاله به مواردی که به ماندگاری رابطه بین زوجین کمک میکنند خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
یک ازدواج ماندگار، باید رابطهای سالم باشد. شاید بپرسید چگونه؟ موارد زیر به این سوال شما پاسخ میدهند:
- – داشتن انتظارات واقع بینانه از رابطه نه انتظارات واهی
- – از معذرتخواهی کردن واهمه نداشته باشید
- – جلوی عوامل مخرب رابطهتان را بگیرید
- – بدانید که در مورد چه چیزهایی نباید صحبت کنید
- – به دنبال حل کردن مشکلات باشید نه ایجاد مشکلات
- – با هم بخندید، با هم بمانید
- – کاری کنید که به ازای هر اتفاق بد، ۵ اتفاق خوب وجود داشته باشد
روانشناسان معتقدند که ازدواج موفق تاثیر بسیار زیادی در سلامت روحی و جسمی افراد دارد. در روابط بین زوجها اغلب حرفهایی رد و بدل میشود که شاید این حرفها با نزدیکترین افراد هم زده نشود بنابراین داشتن یک همدم، رفیق و همراه در زندگی باعث آرامش و سلامت روان افراد میشود. در ادامه قصد داریم مواردی که با ازدواج باعث بهبود روان میشوند را بررسی کنیم:
حمایت عاطفی
تقریبا همه افراد در ذهن خود اهداف و رویاهایی دارند که برای رسیدن به آنها در عین تلاشی که میکنند، به یک حامی خوب نیز نیاز دارند. بنابراین چه کسی بهتر از همسر میتواند انسان را در رسیدن به اهدافش حمایت و پشتیبانی کند؟ حمایت از همسر نه تنها او را در رسیدن به اهدافش کمک میکند، بلکه به آرامش روحی و روانی او نیز کمک زیادی میکند.
احساس امنیت
منظور از احساس امنیت در اینجا، امنیت روانی است. به این صورت که شما در رابطه خود با همسر اطمینان دارید که شخصی به شما تعلق خاطر دارد و این رابطه دوسویه است. تحقیقات بین زوجی نشان داده است فردی که احساس تعلق خاطر به شخصی دارد حس ارزشمندی بالایی داشته و در زندگی شخصی و اجتماعی مفیدتر عمل میکند.
کسب تجربههای جدید
برخی از تجربهها و احساسات وجود دارند که تنها راه دستیابی به آنها ازدواج کردن است. از مهمترین تجارب و حسهایی که تنها با ازدواج میتوان به آنها دست پیدا کرد، میتوان به: حس همسربودن، حس مادرشدن، حس پدرشدن، حس مراقبت از فرزندان و حس تماشای رشد کودکان و حس مستقلشدن فرزندان بعد از ازدواج اشاره کرد.
از مهمترین فواید روانشناختی پدر و مادرشدن میتوان مواردی مانند فعالشدن کودک درون، توجه بیشتر به محیط اطراف، گستردهشدن روابط و حمایتهای اجتماعی، افزایش احساس همدلی و درک، پرکردن وقت، شادی، احساس بقا و غیره را نام برد.
دوری از انحرافات
یکی از اهداف بسیار مهم ازدوج دوری از انحرافات جنسی و اجتماعی است. انسانها بعد از رسیدن بلوغ جسمی و روانی به برقراری رابطه جنسی با جنس مخالف تمایل زیادی دارند و این نیاز را باید با ازدواج رفع کنند، در غیر اینصورت دچار انحرافات اخلاقی شده و از روشهای نامشروع نیازهای جنسی خود را برطرف میسازند.
ازدواج مسئلهای مهم و بسیار پیچیده است. هدف افراد از ازدواج باید به گونهای باشد که به رشد فردی و اجتماعی آنها کمک کند. اما مشکلی که وجود دارد این است که گاهی افراد به دلیل دانش پایینی که درباره این مقوله مهم دارند، با هدف اشتباهی قدم در این راه پرمخاطره میگذارند. مهمترین اهداف اشتباه ازدواج شامل موارد زیر هستند:
- – ترس از تنهایی
- – ازدواج به دلیل احساس گناه
- – برطرف کردن نیاز مالی
- – فرار از شکست در رابطههای دیگر
- – فرار از شرایط بد خانه پدری
- – علاقه زیاد به بچهدارشدن
- – فشار خانواده، دوستان و جامعه به دلیل شرایط سنی
- – بهدست آوردن آزادی
- – انتقام گرفتن از خانواده یا عشق سابق
- – برطرفکردن نیاز جنسی
- – وابستگی شدید به طرف مقابل
اکنون که با دلایل و اهمیت ازدواج آشنا شدید، اگر احساس میکنید برای داشتن ازدواجی بهتر و عقلانی تر به کمک نیاز دارید، پیشنهاد ما کمک گرفتن از از متخصصان مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره رویش نوین است که میتوانید با رزرو وقت مشاوره از مجموعه ما، به بهبود آینده روابط خود کمک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید