افسردگی و علائم آن
افسردگی یا (depression)، یک بیماری رایج سلامت روان است که باعث ایجاد احساساتی مثل غم و اندوه مداوم میشود. این اختلال میتواند در نحوه تفکر، خواب، غذا خوردن و هر نوع عملکرد سیستم بدن حتی میل جنسی نیز تغییر ایجاد کند.
احساس غم و اندوه یک واکنش طبیعی بدن به ناملایمات زندگی است و وجود آن در کوتاه مدت حتی نیاز هم هست اما گاهی اوقات مدت زمان این علائم بیش از دو هفته طول میکشد و عوامل بالینی نیز در ادامه آن به وجود میآیند که در این صورت فرد باید به روانشناس مراجعه کند و عوامل ایجاد کننده افسردگی را بررسی کند.
افسردگی مقوله پیچیدهای است و انواع مختلفی دارد. هر یک از انواع افسردگی علائم متفاوتی دارند. ما در ادامه قصد داریم علائم معمولی افسردگی که شاید اصلا به چشم نیاید را معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.
احساس نا امیدی و ناتوانی شدید
افرادی که به این احساس مبتلا هستند معتقدند در زندگی هیچ چیز بهتر نخواهد شد و هیچ کاری هم برای بهبود این شرایط نمیتوان انجام داد.
بیانرژی بودن
احساس خستگی بیش از اندازه حتی در ساعات اولیه روز و پس از بیداری، احساس ناتوانی جسمی در انجام کارها حتی کارهای کوچک از علائم افسردگی است.
داشتن احساس بیفایده بودن
فرد با داشتن نشخوارهای فکری زیاد دائما در حال انتقاد از رفتار خود است و خودش را مقصر تمامی اتفاقات زندگیاش میداند و کاملا احساس پوچی میکند.
عصبانیت شدید
فرد مبتلا به افسردگی معمولا دچار خشم، اضطراب و بیقراری است. با وجود حساس شدن و کم طاقتی فرد افسرده، یک بحث و جدل کوچک نیز میتواند آغازگر حس عصبانیت در فرد افسرده شود.
تغییر در روند خواب
افراد افسرده دو سوی یک طیف هستند، یا بیخواب میشوند و یا بیش از اندازه میخوابند. اما به طور کلی بیداری در شبها و خوابیدن در طول روز در افرادی که به افسردگی مبتلا هستند شایعتر است.
تغییرات وزن
یکی از علائمی که میشود به راحتی افسردگی را تشخیص داد، کاهش و افزایش بیش از اندازه وزن در فاصله کوتاهی (حدودا ۱ ماه) است.
عدم تمرکز
فرد افسرده سطح تمرکز بسیار پایینی دارد. تا حدی که در تصمیم گیری و به خاطر سپردن کارها به مشکل میخورد و دائما نیاز به یادآوری کارها توسط اطرافیان دارد.
بروز رفتارهای خطرناک
یکی از رفتارهای شایع در افراد مبتلا به افسردگی سوءمصرف مواد است. البته رفتارهای خطرناک دیگری نیز وجود دارد که بیانگر افسردگی فرد است مانند: انجام رانندگی خطرناک و یا ورزشهای خطرناک.
دردهای بیعلت
در افسردگی اغلب دردهایی به وجود میآیند که اصطلاحا به آنها دردهای روان تنی (سایکوسوماتیک) میگویند. دردهایی مانند سردرد، کمردرد، دردهای عضلانی، معده درد و گرفتی ماهیچهها نمونهای از این دردها هستند.
مواردی که تا در بالا ذکر شد، علائم شایعی هستند که ممکن است اطرافیان و یا حتی خود شما درگیر آن باشید. بنابراین بهتر است در صورت مشاهده این علائم هرچه سریعتر به یک مشاور و یا روانشناس مراجعه کنید. همکاران ما در مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره رویش نوین آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید